Skip to main content

Ons verhaal

Van handkar tot
hofleverancier

Het verhaal van
Duineveld Transport
begint in 1889

Met een handkar en een paard-en-wagen. Jacob Duineveld doet vanuit Santpoort goede zaken met bodediensten en ‘vrachtrijderij’. Inkopen voor  particulieren in de stad, maar ook transport tussen molens en bakkerijen. Zijn zoon Gerrit Duineveld maakt in de jaren ’20 de overstap naar bestelwagens. In 1926 is de ‘Eerste Rechtstreeksche Dienst’ tussen Haarlem en Amsterdam een feit. Na de tweede wereldoorlog komen zonen Jacob, Mees, Arie en Gerard in het bedrijf. Twee keer per dag rijden de chauffeurs nu van tussen Driehuis, Santpoort, Bloemendaal, Overveen, Haarlem en Amsterdam.

Een bloeiend
transportbedrijf

In de tweede helft van de 20e eeuw groeit Duineveld Transport uit tot een bloeiend transportbedrijf. Eerst komt de IJmond erbij en niet snel daarna gaan ze over tot nationaal vervoer. Later wordt de dienstverlening uitgebreid met op- en overslag en zijn de eerste internationale ritten een feit. In 1989 opent Duineveld een nieuwe vestiging in Velserbroek én wordt het 100-jarig jubileum gevierd.

Nieuwe generatie
verder als
Hofleverancier

De 21e eeuw brengt een nieuwe generatie aan het roer: Gerard, Marcel en Dennis breiden de logistieke dienstverlening verder uit en in 2014 ontvangt het familiebedrijf ter ere van het 125-jarig jubileum het predicaat Hofleverancier. Het predicaat staat voor bewezen kwaliteit, solidariteit en continuïteit van de onderneming. Duineveld Transport is één van de zeven Nederlandse transportbedrijven die deze titel mag voeren.

“Duineveld is een fijne werkgever. In alles voel je dat het een familiebedrijf is. Het is allemaal persoonlijker dan bij grote bedrijven.”

— Arnaud Schreuder

Visie op de toekomst

Bij Duineveld Transport geloven wij dat kwaliteit en service zichzelf bewijzen. Aan de andere kant is de markt constant in beweging. Wij zien een steeds grotere druk ontstaan op de marges enerzijds en op de eisen van het transport anderzijds. Daarom staan wij niet stil. Om in de toekomst op de veranderende markt in te spelen zetten wij in op de volgende speerpunten.

Wij willen ons verder ontwikkelen in de verschillende specialisaties (van ADR- transport, bouwtransport en food). Wij hebben de ambitie om specialisten bij uitstek te worden voor deze sectoren.

Ook willen wij ons netwerk in België verder versterken en hebben wij de ambitie om dé specialist op België te worden.

We zien een belangrijke rol weggelegd voor ICT, om de samenwerking met de opdrachtgever nog verder te optimaliseren.

Wij hopen samen met u te werken aan en deel uit te maken van deze toekomst.